Noordwijk aan Zee

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal vragen die vaak gesteld worden, klik op de vraag om het antwoord te bekijken. Heeft u verder nog vragen die er niet tussen staan? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Kan je vertellen wat je ongeveer doet?

Ik help met name mensen die last hebben van angsten, paniek, fobie, dwang, hyperventilatie, die het niet meer weten, de weg kwijt zijn e.d. Die mede daardoor ook last kunnen hebben van een zg. burnout, depressie, stress of hoe je het ook wilt noemen en daarbij allerlei lichamelijke klachten hebben ontwikkeld. Kortom mensen die vastgelopen zijn. En als ik over mensen spreek bedoel ik kinderen, adolescenten en volwassenen.

Wie overkomt dit?

Mensen zoals jij en ik. Het overkomt je. Het kan iedereen overkomen op elke leeftijd van jong tot oud. De meesten zijn bijzonder aardige, gevoelige, intelligente mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan het niet aan ze zien. Ze zijn een meester in het acteren. Ze zijn zeker niet gestoord of gek.

Hoe ben je er toe gekomen en hoelang doe je dit al?

Ik ben zelf meer dan 10 jaar door diverse angsten, afschuwelijke paniekaanvallen, fobieën, dwanghandelingen, stress en depressies geteisterd.

Ik doe deze hulpverlening al meer dan 22 jaar en ben er in zekere zin ingegroeid. Ik ontdekte mijn talent om mensen op dit terrein werkelijk te kunnen helpen.

Wat is je opleiding?

Het leven zelf. Ik ben wat je noemt ervaringsdeskundige. Ik ervaar, ik heb ervaren, ik weet, ik begrijp, ik voel waar het over gaat, wat het met je doet. Ik weet wat je wel moet zeggen – of nog beter – wat je niet moet zeggen tegen iemand die hier last van heeft.

Ik ben een gediplomeerd coach. Ik heb veel zelfstudies gedaan en doe dat nog steeds. Daarnaast heb ik diverse opleidingen gevolgd.

Wat is je doel?

Mijn doel is ervoor te zorgen dat jij je realiseerd wat je altijd bent, namelijk jezelf, waardoor je weer jezelf kunt zijn, door meesterschap te krijgen over je denken, voelen en zintuigen.

Door uit de cirkel van dát denken te stappen (je gecreëerde ik) ben je weer onmiddelijk thuis in jezelf.

Je bent weer geworteld in jezelf en niet meer in de negatieve gedachten van je mind. Met andere woorden, je bent gestopt met die gedachten de geloven. Dit betekend dat je jezelf volledig vertrouwd en niet dát denken voortkomend uit je mind. Dan pas ben je op je eigen levenspad. Dan ben jij de baas! En ben je van niets en niemand afhankelijk.

Hoe groot is je resultaat/succes?

Gelet op al die jaren dat ik dit doe, heb ik van iedereen die bij mij is gekomen ruim 95% succesvol kunnen helpen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Tot dat je klaar bent. Het is echter heel persoonlijk en sterk afhankelijk van de klachten waar je mee komt. En bedenk, gemiddelden zeggen niet zoveel. Bijvoorbeeld: als er een konijn in het veld loopt en je schiet een centimeter voor zijn neus en een centimeter achter zijn staart betekent dit dat hij in theorie “gemiddeld hartstikke dood” is, maar in de praktijk huppelt hij gewoon door!